Anasayfa > GİB > Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği

18/02/2017 tarih ve 29983 sayılı Resmi Gazete, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği;

REKLAM

vergi kanunlarına göre vergi dairesine verilmesi gereken “Muhtasar Beyanname” ile 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılan kişileri bildirmekle yükümlü olanlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi” nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi”nin vergi dairesine verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen açıklamalar yapılmıştır.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin Verilmesine İlişkin İşlemler

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi

MADDE 4 – (1) 193 sayılı Kanunun 98/A maddesinde,

“Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi, vergi kanunlarına göre verilmesi gereken muhtasar beyanname ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilerek, kesilen vergilerin matrahlarıyla birlikte sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine mahsustur.

Muhtasar beyanname ile aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilerek verilmesi hususunda zorunluluk getirmeye veya kaldırmaya, kapsama girecekleri gruplar, sektörler, gayrisafi iş hasılatları, istihdam edilen işçi sayıları, gelir unsurları, il ve ilçe sınırları itibarıyla ayrı ayrı veya birlikte tespit etmeye, muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin şekil, içerik ve ekleri ile ilgili olduğu dönemi ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müştereken yetkilidir.

Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin verilmesinde bu Kanunun 98 inci maddesinde belirtilen yer ve süreler dikkate alınır. Maliye Bakanlığı; bölge, il, ilçe, mahal ve sektörlere göre yetkili vergi dairesini ve beyannamenin verilme zamanını belirlemeye yetkilidir.

Bu Kanunda ve diğer kanunlarda, muhtasar beyanname ile aylık prim ve hizmet belgesine yapılmış olan atıflar, bu iki belgenin tek bir beyanname olarak birleştirildiği durumlarda, muhtasar ve prim hizmet beyannamesine yapılmış sayılır.”

hükümlerine yer verilmiştir…

REKLAM

İlginizi çekebilir

Temel Gıda ürünlerinde KDV İndirimi

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda, Cumhurbaşkanı tarafından KDV’yi sadeleştirme programı …

Bir yorum

  1. İşletme defteri ile işlem görenlerin yanında çalışan elemanları yok ayrıca sgk kayıtları dolayısıyla sicil numaraları yok. Onların ilgili form doldurularak kaydı nasıl yapılacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir